19 d’abr. 2017

ACREDITADA




CAT / ESP

CAT
Com a garantia de qualitat de la informació emesa en aquest blog i per celebrar el seu segon aniversari, em vaig proposar sotmetre'l a la valoració del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB). Després d'un exhaustiu procés de revisió i d'incloure les modificacions suggerides, avui mateix he rebut la seva aprovació com a Web Mèdica Acreditada, passant a formar part del repositori de webs acreditades.
Aquesta acció respon a la necessitat de practicar una Medicina 2.0 de qualitat, amb rigor i basada en l'evidència científica.
Desitjo que aquesta acreditació serveixi per millorar la difusió i credibilitat del contingut d'aquest blog.


ESP
Como garantía de calidad de la información generada en este blog y para celebrar su segundo aniversario, me decidí someterlo  a la valoración por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB). Después de un exhaustivo proceso de revisión y de incluir las modificaciones sugeridas, hoy he mismo he recibido la aprobación del COMB como Web Mèdica Acreditada, pasando a formar parte del repositorio de webs acreditadas.
Esta acción responde a la necesidad de practicar una Medicina 2.0 de calidad, con rigor y basada en la evidencia científica.
Deseo que esta acreditación sirva para mejorar la difusión y credibilidad del contenido de este blog.

1 comentari:

  1. Penso que la voluntat de donar consells de salut per part dels professionals, tal i com es mostren en aquest blog es una bona pràctica. Avui en dia els ciutadans han i volen estar informats dels temes de salut que els afecta. Els professionals de la salut han d'oferir informacio contrastada i basada en evidències cientifiques que contrastin amb d'altres no consistents.
    Parlant concretament dels metges cal dir que avui dia el millor metge no és només el que en sap molt sinó el que millor aplica el que sap. Això inclou el preocupar-se per la millora de la salut dels ciutadans al seu càrrec. Aquesta és una tasca que cap metge se'n ha de sentir alié començant pels metges d'atenció primària i seguint per tots els que tenen l'oportunitat d'aprofitar actes assistencials per reforçar missatges en aquest sentit. El bon metge no pot desaprofitar "les oportunitats perdudes". Els problemes de salut (a vegades de consequències fatals) evitables amb un canvi en habits de vida nocius (tabac, alcohol, altres drogues, obesitat, sedentarisme) no poden deixar-se com impossibles de revertir. Quan abans ho aconseguim més ho agrairan els ciutadans (com a malalts potencials) i el sistema sanitari (com dispensador de salut amb els recursos limitats).
    Els metges com a col.lectiu, amb visió de servei public, reforçarem mės el nostre paper a la societat present i futura.

    ResponElimina